HuoltopalvelutIlmalämpöpumppujen huolto:


Onko ilmalämpöpumppusi jo yli 4v vanha? Tuntuuko ettei tehoja ole uutta vastaavasti, tai onko ilmalämpöpumpun puhallusilma tunkkaisen hajuista? Voisi olla hyvä aika huollattaa ilmalämpöpumppu. Lämpöpumpun kenoihin kertyy pölyä ja likaa, joka heikentää tehoa ja hyötysuhdetta.

Huolto pidentää laitteen käyttöikää ja varmistaa hyvän hyötykertoimen myös jatkossa.

Huollamme kaiken merkkiset ilmalämpöpumput. Lämpöpumpun puhdistamisesta ei tule likaa huonetiloihin, vaan sisäyksiköstä irronnut lika kerätään suoraan pois yksiköstä.

Huoltoon kuuluu:

 

 • Sisä- ja ulkoyksikön kennojen puhdistus ja ilmalämpöpumpun toiminnan tarkastus.
 • Puhaltimien pintapuolinen tarkastus.
 • Lämpökameralla mitataan sisäyksikön imu- ja puhallusilman lämpötila.
 • Kylmäaineputkien seinäläpivientien tarkastus lämpökameralla lämpövuotojen varalta ja ulkoyksikön tarkastus.
 • Raportointi.

Puhdistus huollot alkaen 100€ laite sis. ALV 24%

Samassa kohteessa olevat muut laitteet 55€ laite sis. ALV 24%


Jos pelkkä puhdistus huolto ei riitä, niin saatavilla myös kattavampi huolto. 

Huoltoon kuulu samat toimenpiteen, kun puhdistushuoltoon.Lisäksi:

 • Kylmäaine paineiden ja kuumakaasu/laudeputkien lämpötilojen mittaaminen.
 • Lämpöpumpun ottaman sähkövirran mittaaminen.
 • Tippuveden poiston toiminnan puhdistus ja testaus.

Huollon hinta alkaen 170€ laite sis. ALV 24%

 

Lämpöpumppujen huoltoHuollamme ja korjaamme lämpöpumppuja merkistä riippumatta.

Vesikiertoisien lämmitysjärjestelmien lämpöpumput ovat hyvin huoltovapaita laitteita. Silti kaikissa laitteissa on vuosittain tarkastettavia kohtia. Kohdat mainitaan tarkemmin lämpöpumpun ohjekirjassa. Useimmat tarkastukset pystyy hoitamaan itse, mutta joissain tapauksissa apua voi tarvita. Tarjoamme palveluita käyttöönne lämpöpumppujen vuosittaisien tarkastuksien hoitamisessa. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Lämpöpumppujen säännöllisesti tarkastettavia kohtia:

 • Lämmitysjärjestelmän vesipiirin ilmaus ja paine.
 • Mutataskun säännölinen tarkastus. Maalämpöpumpuissa myös keruuliuos piirissä.
 • Poistoilmalämpöpumpuissa muistettava säännöllinen suodattimien vaihto/puhdistus. Muutaman vuoden välein myös poistoilmalämpöpumpun kennot on syytä puhdistaa. 
 • Ilmavesilämpöpumpuissa vuosittainen ulkoyksikön kennon puhtauden tarkastus.

 

 

Määräaikaishuolto:


Pienetkin kylmälaitteet tulisi huoltaa vähintään vuoden välein. Säännöllinen huolto varmistaa pitkän käyttöiän ja toimintavarmuuden. Vältyt kalliilta laiterikoilta ja nousseilta käyttökustannuksilta. Yli 3kg laiteitta määräaikainen vuototarkastus on lain vaatima. Tiesithän, ettei vakuutus korvaa tarkastamattoman kylmälaitteen aiheuttamia vahinkoja?

Vain määräaikaiset vuototarkastukset ovat lakisääteisiä. Silti perustellusti suositellaan huoltosopimuksen tekemistä laitoksen huoltamisesta määräajoin. Määräaikaishuollot kannattaa suunnitella kylmälaitoksen käytön mukaan siten, että laitos toimii koko ajan suunnitellusti, jolloin myös sen energiankäyttö on optimaalista.


Vuototarkastus:


 Yli 3kg kylmäainetta sisältävät kylmälaitteet pitää tarkastaa lain vaatimana vähintään kerran vuodessa kylmäainevuotojen varalta. Kylmälaitteen omistajalla on vastuu tarkastuttaa laitteesi säännölisesti.

Yli 3 kg - alle 30kg kylmäainetta sisältävät laitteet 12kk välein.


Yli 30 kg - alle 300kg kylmäainetta sisältävät laitteet 6kk välein, tai kiinteän vuotoilmaisinjärjestelmällä varustettuna 12kk välein

Yli 300kg - kylmäainetta sisältävät laitteet 3kk välein, tai kiinteän vuotoilmaisinjärjestelmällä varustettuna 6kk välein. Vuodonilmaisin tulee tarkastaa 12kk välein.

Huoltosopimus:


Huoltosopimuksissa kaikki osapuolet ovat voittajia. Kylmälaitoksen käyttäjä säästää pienentyneinä korjaus- ja käyttökuluina sekä laitoksen pidempänä käyttöikänä.

Ympäristön pilaantuminen vähenee, kun kylmäainevuodot vähenevät ja sähköenergian tuotantotarve vähenee.

Huoltosopimuksella varmistat lakisääteisien velvoitteiden täyttymisestä ilman omaa vaivannäköä.

Jätä kylmälaitteesi meidän huoleksi ja voit itse keskittyä muihin asioihin.

Säännöllisesti huollettu kylmäkone on toimintavarmempi ja edullisempi käyttää. Miksi siis maksaa kalliista vikatilanteista, jos vika on vältettävissä säännöllisellä huollolla?

Huoltosopimuksessa on sovittavissa myös vikapäivystyksestä, jolla varmistat avun vikatilanteissa ympäri vuorokautisesti.

Sopimusasiakkaille tehdään tarvittaessa kartoitus kylmälaitteista, jossa selviää laitteen tärkeimmät tiedot, sijainti, käyttötarkoitus. Kartoituksen perusteella tehdään laitekohtainen huoltosuunnitelma


Huoltosopimusasiakkaille varaosat ja kylmäaineet -10%.